Om osFrieser Øst's historie


Frieser Øst startede i 2006 som en gruppe af mennesker med interesse for friesere.

Vi ønskede at gøre noget for, at få frieserfolk til at mødes og have en interessesfære, at dele erfaringer, ønsker og ambitioner i.

Vi ønskede at starte et netværk for frieserfolk på sjælland, så vi kunne finde hianden og mødes.

Vi ønskede os en frieserkultur.


Ca 1½ år efter det første møde, nærmere bestemt den 14. april 2007, afholdtes den stiftende generalforsamling i Ringsted. Så første gang vi deltog på Store Hestedag, var vi altså endnu ikke en rigtig forening.

Store Hestedag har fra starten, været vores store opgave. Det er her, vi gennem de første fire år, har sat alt til hver gang for at få fodfæste og lave reklame for os selv og vores dejlige heste.Det er blevet til mange forskellige arrangementer siden.

•Dressurkurser bl.a. ved Jan Sjørslev

•Klargøringskurser ved Jan Sjørslev og Stutteri Abildgaard

•Exteriørkurser ved Jørgen Finnerup

•Hestemassage og healing ved Karin Bakkedahl

•Avleraftener ved Louise Hesselholdt

•Sorteaftener med amerikansk lotteri og foredrag med bl.a. dyrlæge og forsikringsfolk

•En hel del stævner

•Opstart af showhold

•Showridning på Store Hestedag og senest Roskilde Dyrskue og mange flere

•Skovture

•Polititræningskursus ved Rositta Karlson fra Serige

•Working Equitation

•Rundvisning i de Kongelige stalde ved Jørgen Konge


DFF har skrevet:


''Frivillige løfter i flok!

Enhver kan blive medlem.


De lokale foreninger under DFF, gør et KÆMPE arbejde for, at synliggøre Frieseren endnu mere end den er i dag. Det er dygtige, kompetente mennesker, som har et fælles udgangspunkt og en passion for Frieserhesten. De tager deres arbejde alvorligt, og yder deres bedste i deres daglige frivillige arbejde i foreningerne.


Det er en gruppe der holder sig opdateret og ofte deltager i forskellige arrangementer rundt om i landet. De hjælper hinanden og andre på kryds og tværs af landet og hjælper omkring råd og vejledning før/under og efter køb af en Frieser. Der er altid hjælp at hente omkring din Frieser i disse foreninger.


De arrangerer udflugter, opvisninger, klargøring og mønstringskurser, deltager i dyrskuer, stævner og laver forskellige kursus som man kan deltage i. De forskellige tiltag som gøres af de lokale foreninger kan du læse om på deres hjemmesider.


Ved du at du har mulighed for at støtte disse lokale foreninger?


Det kan du gøre ved at klikke ind på deres hjemmesider – Du finder en forening nær dig, på nedenstående link – Her kan du så læse alt om foreningen og hvad de står for. Ved et medlemskab har du mulighed for at præge og deltage i diverse arrangementer, som bliver lavet rundt om i DK. Meld dig ind og få indflydelse.'''


 


Vi holdt i 2008 vores første Dressur Stævne og senere igen i 2009 afhold vi et Forårsstævne og i august endnu et Dressur Stævne. I 2010 holdt vi et forårsstævne i maj. I 2011 løber forårsstævnet at stablen den 14. maj på stutteri Stasevang og et efterårsstævne 2. oktober i Næstved. Og sådan vil vi gerne fortsætte med mindst to stævner hvert år.


Frieser Øst er frieserfolkets lokale forening på sjælland


Alle medlemmer kan komme med forslag til arrangementer og husk hjemmesiden er VORES.


Har du et arrangement, du mangler folk til, så brug siden. Send os ord og billeder, så sætter vi det på. Vi glæder os til at høre fra dig.


info@frieser-east.dk